Från Bygghandel och hyvleri till renodlat hyvleri – En resa som började 1978 på nuvarande plats men som har sina anor från början på 50-talet i Johannesdalsskogen och Köpings Trävaruaffär, ägare Rune och Gunnar Inganäs.

1978 startades verksamheten på nuvarande plats i Munktorp av bröderna Inganäs och bestod även då av både hyvleriverksamhet och bygghandel.

”Kunnig och servicesinriktad personal – därför åker kunderna till Munktorps Trä” – gick att läsa i samband med ett utskick när denna bild togs. Detta är något som även genomsyrar Munktorp av idag.

Bygghandeln var i drift till 2000 då man beslöt sig för att koncentrera sig på  vidareförädling.

Johan Wigelius tog över Munktorps träförädling 2005 och har under dessa år fortsatt att investera och utveckla vidareförädlingen genom att utnyttja råvara optimalt och att kapa och måla trävaror för att leverera en så komplett produkt som möjligt till husfabriker, emballageindustri och bygghandelskunder. Denna satsning på vidareförädling har gjort Munktorps Träförädling kända för sin service och flexibilitet och dessutom bidragit till den fina AAA ratingen samt högsta UC betyg.

I januari 2017 förvärvade Optimera Svenska AB Munktorps Träförädling som drivs vidare som ett affärsområde inom Optimera och med tidigare ägaren Johan Wigelius som VD.

Optimera finns även i Danmark, Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint Gobain omsätter ca 40 miljarder Euro och har mer än 170 000 anställda i 66 länder.

http://www.optimera.se/bygghandel/proffs

Vi på Munktorp som ser ”det omöjliga som möjligt”.